Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πάργα πριγκίπισσα του Ιονίου

Αφιέρωμα του EpirusPost στην Πάργα
"Πάργα: Το Νησάκι της Παναγιάς"

   Πριγκίπισσα του Ιονίου. Η Πάργα. Γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης. Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά στις παρυφές του Ενετικού κάστρου με μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές. Στενά λιθόστρωτα σοκάκια που ανηφορίζουν προς το λόφο με το κάστρο, το καταφυτο νησάκι της Παναγιάς με το γραφικό ξωκλήσι του, καλαίσθητα διώροφα και τριώροφα σπίτια με τους ξύλινους εξώστες και τις κεραμοσκεπές σύμφωνα με τη ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική είναι μερικές από τις όμορφες εικόνες που συναντάει ο επισκέπτης στην Πάργα.
Το νησάκι της Παναγιάς. Είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πάργας. Φτάνοντας στο λιμάνι της στο πρώτο πράγμα που θα πέσει το μάτι σου είναι το εκκλησάκι της Παναγίας το οποίο με καΐκι απέχει ένα τέταρτο το πολύ. Η πρόσβαση γίνετε μόνο μέσω θαλάσσης. Από το λιμάνι της Πάργας έχω παρακολουθήσει μέχρι και γάμο να πραγματοποιείτε και ήταν πάρα πολύ όμορφα φωταγωγημένο το εκκλησάκι. Η νύφη έφτανε στο νησάκι με το καΐκι όπου την συνόδευαν άλλα καΐκια τριγύρω. Το νησάκι της Παναγιάς, βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, ο συνδυασμός της μικρής εκκλησίας και με το γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού είναι μια μοναδική εικόνα που οποιοσδήποτε και αν το δει του αποτυπώνεται για πολλά ακόμη χρόνια. Το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στο νησί και είναι κάτι το οποίο κανείς τουρίστας και ταξιδιώτης περνώντας από την Πάργα δεν πρέπει να το χάσει.

 Αναδημοσίευση από το blog    prevezaleaks.


Δεν υπάρχουν σχόλια: