Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας και το δημαρχείο Πάργας.

Αναστολή λειτουργίας στα δημαρχεία Πρέβεζας,
Πάργας και Ζηρού σήμερα και αύριο.

   Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μετά τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους κατά 60% πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι όλης της χώρας προχωρούν σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, σήμερα και αύριο. Οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας βρίσκονται στην Αθήνα και σήμερα θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πορεία που θα ακολουθήσει αλλά και τη συνάντηση στη 1.00 το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου. Την Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα παραστεί στις 10.00 το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και θα ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη στην ΠΕΔ Ηπείρου πρόβλημα αντιμετωπίζουν 16 ΟΤΑ, με ενδεχόμενο μετά τον Οκτώβριο, να οδεύουν προς στάση πληρωμών και ιδιαίτερα 3 μεγάλοι Δήμοι της Ηπείρου όπου έχουν συνολικό χρέος περί τα 95 εκατ. ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Ιωαννιτών (62 εκατ. χρέος), Πρεβέζης (18 εκατ. χρέος), και Ηγουμενίτσας (15 εκατ. χρέος -αν και πρόβλημα θα έχει μετά τον Οκτώβριο, δεδομένου ότι πρόσφατα πήρε κάποια χρήματα από τις απαλλοτριώσεις) ενώ ακολουθούν οι δήμοι Ζίτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Σουλίου, Φιλιατών, Βόρειων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Πάργας, Ζηρού.
Ο Δήμος Πρέβεζας ακολουθώντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια των δύο συγκεκριμένων ημερών.Στην είσοδο του Δημαρχείου θα βρίσκονται και τις δύο μέρες αιρετοί, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι οι οποίοι θα ενημερώνουν τους δημότες για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Τα οικονομικά των δήμων βρίσκονται στο «κόκκινο» και το θέμα θα απασχολήσει και την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, το οποίο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την οικονομική κατάσταση του δήμου.
Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του θα προχωρήσει και ο Δήμος Ζηρού και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιολδάσης θα συμμετάσχει στη Συγκέντρωση – Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή, που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Ε. Ο κ. Γιολδάσης ζήτησε την κατανόηση των δημοτών και των κατοίκων για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν από τις διήμερες κινητοποιήσεις μας, τα οποία όπως είπε είναι μεν σημαντικά, αλλά, ελάχιστα σε σχέση με την επαπειλούμενη οριστική κατάρρευση των Δήμων. Κλειστές θα παραμείνουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Πάργας, παρόλο που πρόταση του δημάρχου κ. Αθανασίου Λιόλιου ήταν οι κινητοποιήσεις να γίνουν με ανοικτά τα δημαρχεία και με συμπαραστάτες τους πολίτες. Οι μόνες δομές που σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ θα λειτουργούν στους Δήμους είναι οι κοινωνικές (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΔΑΠ). Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν υποστεί δραματική μείωση των ΚΑΠ (σε ποσοστό άνω του 30%) με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν λειτουργικές δαπάνες ούτε καν να καλύψουν την μισθολογική δαπάνη του προσωπικού. «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι απειλούνται πλέον όλες οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και αλληλεγγύης (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ κλπ) , η συντήρηση σχολείων, παιδικών χαρών και υποδομές που αφορούν άμεσα την εξυπηρέτησή τους. Ζητώντας εκ των προτέρων συγνώμη για την ταλαιπωρία δηλώνουμε προς τους δημότες μας ότι οι κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ έχουν ως στόχο τους να εκφράσουν προς κάθε κατεύθυνση την αγωνία των αιρετών για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και να πιέσουν την πολιτεία να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας.

 Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: