Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η Πάργα στους 20 ομορφότερους προορισμούς.

Οι 20 ομορφότεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα.

   Στην Ελλάδα οι καλοκαιρινοί προορισμοί είναι αμέτρητοι, πανέμορφοι και οι περισσότεροι διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή. Υπάρχουν στη χώρα μας μαγευτικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς οδικώς, αλλά και πλειάδα νησιών, με εξαιρετικές παραλίες και κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για διακοπές με φίλους ,την οικογένεια ή το ταίρι σας.
Γι’αυτό το λόγο, σας έχουμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς.

ΠΑΡΓΑ

   Η γραφικότατη κωμόπολη της Πάργας παρά το ότι βρίσκεται στην Ήπειρο, θυμίζει νησί. Τα πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια οδηγούν στο επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του υψώματος δυτικά της Πάργας. Τα διώροφα και τριώροφα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τους ξύλινους εξώστες προσδίδουν στην πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα. Από την κορυφή του λόφου της μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη θέα προς την πόλη, το γραφικό λιμάνι με το νησάκι της Παναγίας και τις πανέμορφες παραλίες. Εκτός από το κάστρο μπορεί να επισκεφτεί κάποιος το μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, το εκκλησιαστικό μουσείο, όπου εκτίθενται κειμήλια και άμφια καθώς και κάποια από τις πενήντα περίπου εκκλησίες. Απέναντι από την παραλία της Πάργας βρίσκεται το νησάκι της Παναγίας, όπου μπορεί να φτάσει κάποιος κολυμπώντας ή με καΐκι. Οι παραλίες της περιοχής -Λύχνος, Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακήνικο- είναι οργανωμένες και προσφέρονται και για θαλάσσια σπορ. Από την Πάργα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς τους Παξούς και άλλα νησιά του Ιονίου.
Κάθε καλοκαίρι η Πάργα κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, καθώς διαθέτει επιπλέον και άριστη τουριστική υποδομή με πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κλαμπ, που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. 

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες   parganews.com, oneirikataxidia.blogspot.gr, trelatremenodiakopes.blogspot.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: