Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έφτασαν μέχρι το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Δήμο Πάργας για μία μηχανοκίνητη σκούπα!

   Ο δημοτικός σύμβουλος Πάργας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Νάστας κατέθεσε πριν από περίπου ένα μήνα προσφυγή στη Γραμματεία του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ υτικής Μακεδονίας, κατά της αριθμ. 28/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δ ήμου Πάργας αναφορικά με την έγκριση των πρακτικών ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανοκίνητης σκούπας (σάρωθρο οδικού δικτύου). Κλήθηκε λοιπόν ο Γ.Γ. Ηλίας Θεοδωρίδης να αποφασίσει για τη νομιμότητα της προμήθειας μια μηχανοκίνητης σκούπας και απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή.
Ο κ. Νάστας στο πρώτο σκέλος της αιτιολόγησης της προσφυγής του αναφέρει πως η Οικονομική Επιτροπή αγνόησε την απορριπτική απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. Ν.3463/2006. Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρίδης απορρίπτει ως ουσία αβάσιμο το επιχείρημα, καθώς όπως αναφέρεται και στο σκεπτικό της απόφασης: « Δεν τίθεται ζήτημα συμμόρφωσης της Οικονομικής Επιτροπής του Δ ήμου Πάργας με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152, καθώς την αριθμ. 105/2012 (παλαιότερη σχετική απόφαση) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ ήμου Πάργας δεν την ακύρωσε η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 αλλά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Δ ιοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα κατά το μέρος της μη σύννομης εισαγωγής προς συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δ ήμου Πάργας».
Στο δεύτερο σκέλος της προσφυγής του ο κ. Νάστας ισχυρίζεται ότι για την προμήθεια ενός σαρώθρου, προϋπολογισμού 159.900 ευρώ, υπήρξε συμμετοχή ενός και μόνο προμηθευτή. Ο κ. Θεοδωρίδης το απορρίπτει και αυτό το επιχείρημα ως αβάσιμο, καθώς όπως τονίζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας είχε την ευχέρεια είτε να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού είτε να ματαιώσει και να επαναλάβει το διαγωνισμό εφόσον έκρινε αιτιολογημένα μη ικανοποιητικό το αποτέλεσμα αυτού. Η ευχέρεια αυτή διατηρείται και στην περίπτωση συμμετοχής ενός μόνον υποψηφίου.

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος της προσφυγής του ο κ. Νάστας αναφέρει πως από πρόχειρη έρευνα αγοράς που έκανε, διαπίστωσε ότι σάρωθρα αυτής της κατηγορίας υπάρχουν στην αγορά πολλά και
μάλιστα στη μισή τιμή. Ο κ. Θεοδωρίδης απορρίπτει ως αβάσιμο και αυτόν τον επικαλούμενο λόγο, καθώς ασκεί μόνο έλεγχο νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας στις αποφάσεις των Ο.Τ.Α.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: