Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις του έργου «TALKING LANDS: Η αφηγηματική τέχνη στις περιοχές της Απουλίας και της Ελλάδας», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της πόλης της Πάργας υπό την παρουσία σημαντικού αριθμού θεατών.
Το θεατρικό- αφηγηματικό έργο με τίτλο «Οὖτις Suite» , το οποίο παρουσιάστηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου από τη συνεργαζόμενη ομάδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας και του Babele AC της Ιταλίας, εστίαζε μέσα από τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη θεατρική πράξη, στις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του Οδυσσέα.
Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής:
Σύλληψη- Δραματουργική επεξεργασία: Mimmo Mongelli
Κείμενο και Σκηνοθεσία: Mimmo Mongelli, Στρατής Πανούριος
Αφηγητές: Totò Onnis, Ανδριάνα Χαλκίδη
Η καλλιτεχνική παράσταση με τίτλο «Η ζωή, ο θάνατος και τα θαύματα του επιφανούς Αγίου Νικολάου», η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου εκπροσωπώντας το Δήμο Πάργας και το Δήμο Monopoli της Ιταλίας, παρουσίαζε μέσα από τη μουσική αλλά και τη γλαφυρή αφήγηση τη ζωή, τα θαύματα και το θάνατο του Αγίου Νικολάου στις περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Συντελεστές της καλλιτεχνικής παραγωγής:
Paolo Panaro (συγγραφέας και αφηγητής)
Angelo De Leonardis ( μουσικός και τραγουδιστής)
Γαούτση Νικολή (βιολοντσέλο)
Γουναρόπουλος Χρήστος (βιολί)
Κοντογιώργη Σπυριδούλα (κλαρινέτο)
Μακρής Χαράλαμπος (αφηγητής).
Ο Δήμαρχος Πάργας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον σε αυτές τις εκδηλώσεις και ελπίζει στη συμμετοχή και σε άλλα μελλοντικά έργα, τα οποία έχουν ως στόχο την προώθηση καθώς και την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Πάργας.
Το έργο TALKING LANDS υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ). Στοχεύει στη σύνδεση της θεατρικής εμπειρίας με τις συνεργαζόμενες περιοχές, ούτως ώστε η αφηγηματική τέχνη να αποτελέσει το μέσο, τόσο για την επιστροφή στις παραδόσεις και τις αξίες, όσο και για την έναρξη ενός διαλόγου που θα προωθήσει νέες μορφές τέχνης και θα οδηγήσει στην κοινή πολιτιστική ανάπτυξη των δύο χωρών.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα dimospargas.gr.
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου