Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Το νησάκι της Παναγίας στην Πάργα. Ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής.

    Πρόκειται για ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που πηγαίνουν στην περιοχή.

Μόλις φτάσει κανείς στο λιμάνι, το νησάκι της Παναγίας σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα του και θα θέλει να το γνωρίσει από κοντά. Με ένα καϊκάκι μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτάσει στο μικρό νησί πολύ γρήγορα και να δει αυτό το στολίδι της περιοχής. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το εκκλησάκι της Παναγίας απ’ όπου πήρε και το όνομά του το νησί με το γραφικό καμπαναριό, χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός τους ήταν να ελέγχουν μέρος του όρμου της Πάργας. Ο,τι έχει απομείνει από αυτό είναι πνιγμένο στο πράσινο δημιουργώντας ένα πολύ γραφικό σκηνικό.


Μάλιστα, κάποια ζευγάρια επιλέγουν το εκκλησάκι και για την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, το γάμο τους με τη νύφη να φτάνει στο παραμυθένιο σκηνικό πάνω σε καΐκι. Τη νύχτα η εικόνα είναι ακόμα πιο γραφική με το φωταγωγημένο νησάκι να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Φυσικά, η πόλη της Πάργας είναι από μόνη της ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε και να βάλετε στα σχέδια σας για μια μελλοντική, καλοκαιρινή εξόρμηση. Χτισμένη αμφιθεατρικά αποτελεί δημοφιλές τουριστικό κέντρο της περιοχής και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Σε κοντινή απόσταση θα βρει κανείς οργανωμένες αλλά και πιο γραφικές παραλίες ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά μπορεί κανείς να δει από κοντά και το σπουδαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας είναι το πιο γνωστό αξιοθέατό της με πολλά κτήρια μέσα σε αυτό.

Στην πόλη της Πάργας ο επισκέπτης θα περπατήσει στα γραφικά σοκάκια, θα απολαύσει φρέσκο ψάρι και θα γνωρίσει όμορφα γραφικά μέρη όπως το νησάκι της Παναγίας. Μια ιδιαίτερα καλαίσθητη πόλη που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την επιλέξουν για μερικές μέρες απόδρασης από την καθημερινότητα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  newsbeast.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: