Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, δημιουργική και παιδαγωγική άνοιξη.

  Η θεατρική ομάδα του Δεσκείου Γυμνασίου Πάργας επιλέχθηκε  φέτος να συμμετάσχει στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη σκηνή του  αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης, με  το έργο του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας». Προηγήθηκε πριν τρία χρόνια η συμμετοχή μας με το έργο «Ικέτιδες», επίσης του Αισχύλου, κατά γενική ομολογία απολύτως πετυχημένη.
Και στη φετινή μας καλλιτεχνική προσπάθεια  στόχος μας και  φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε θέατρο για να δώσουμε πνευματικό τρόπο έκφρασης στα παιδιά.  Να πλουτίσουν τους εαυτούς τους, το κοινό που θα τους παρακολουθήσει  και όλοι μαζί να βοηθούμε ώστε καθημερινά να δημιουργείται ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.
Κριτήριο για την επιλογή των παιδιών που θα απαρτίσουν  τη θεατρική ομάδα ήταν, όπως κάθε χρόνο, η προσωπική τους επιθυμία και μόνο αυτή.  Οφείλουμε σαν σχολείο να επιτρέπουμε στους μαθητές μας να καλλιεργούν το προσωπικό τους στυλ και να υπακούν σε αυτό που ορίζει η συνύπαρξη σε μια θεατρική πρόβα με τους συμμαθητές τους.

Γι αυτό και στις πρόβες το ζητούμενο δεν είναι η μίμηση του εαυτού αλλά η υπέρβαση του εαυτού. Δεν επιδιώκουμε να διαπλάσουμε ρόλους αλλά τους εαυτούς μας.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ
Μαθητές
Αλεξίου Άρτεμη, Βερλίγκα Όλγα, Γάτος Σπύρος, Γκίνι Αρλίντο, Γκογκοζώτου Δάφνη, Γκογκοζώτος Σταύρος, Δούρος Νίκος, Ζαχαριάς Αλέξανδρος, Θεμελή Ευδοξία,  Ζυγούρης Νίκος, Ιορδανίδου Δάφνη, Καρδάνης Κωνσταντίνος, Κιζίρογλου Μανώλης, Κουτσούκης Χάρης, Μανώλη Ευγενία, Μάρκο Ηλία, Μητσιώνη Κατερίνα, Πάνου Αναστασία, Πάνου Ελένη, Πάππάς Θωμάς, Σκάρπος Ορέστης, ΡίτσκουΤζούλια, Σπανού Μαρία, Τσούφε Μαρίνα, Φιλίππου Δημήτρης
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Γιάννης Σύρπας (Φιλόλογος)
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ
Βογιατζής Χρήστος (Καθηγητής καλλιτεχνικών)
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Σκάρπος Θεόφιλος (Φυσικός)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Βαρσακοπούλου Τέτη (Καθηγήτρια Γαλλικών)
Παππά Φερενίκη (Καθηγήτρια Αγγλικών)
Σερίφη Μαρία (Φιλόλογος)
Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Σπύρο Δούλη για την τεχνική του βοήθεια  και την Πανωραία Χρήστου για την ενδυματολογική της εργασία.
Ο διευθυντής του Δεσκείου Γυμνασίου Σπύρος Νούσης για άλλη μια χρονιά εμψυχωτής και αρωγός κάθε προσπάθειας των μαθητών και των καθηγητών, που προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό στην τοπική κοινωνία της Πάργας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  gymparga του Δέσκειου Γυμνάσιου Πάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: