Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή συλλόγων προς το δήμαρχο Πάργας κ. Θ. Λιόλιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΓΑΣ 
ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΓΑΣ

Προς τον Δήμο Πάργας
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

   Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα της Πάργας και την κραυγή αγωνίας  για το εγγύς μέλλον ενόψει των περισσοτέρων αφίξεων που αναμένονται, των μελλών του συλλόγου μας. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας έτσι όπως τα βλέπουμε και μας τα μεταφέρουν  οι επισκέπτες πελάτες μας. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθών ο σκοπός μας δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών αλλά η  ποιοτική ανάπτυξη της Τουριστικής Δραστηριότητας του Δήμου Πάργας.
   Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε  να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση και εύρεση λύσεων αυτών των προβλημάτων που πληγώνουν και υποθάλπουν τόσο την Τουριστική Εικόνα όσο και την ανάπτυξη.
•    Η καθαριότητα, έχει είδη φέρει τα πρώτα αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες καθώς είναι πρωτόγνωρη για την Πάργα η εικόνα με τους μικρούς κάδους γεμάτους να ξεχειλίζουν  και τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς σε αποσύνδεση (στο λιμάνι του Βάλτου) αλλά, ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι για μέρες ασκούπιστοι και ακαθαρσίες από ζώα στην κοινή θέα για ημέρες.
Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.
Στον τομέα αυτό χαιρετίζουμε την απομάκρυνση των κάδων από την παραλία και το σάρωμα με το μηχανοκίνητο των δρόμων, αλλά πρέπει και αυτό να επαναλαμβάνετε πολλές φορές.
•    Φωτισμός & οδοποιία, ο ελλιπής φωτισμός και οι  φθορές  σε  δρόμους και πλατείες έχουν αυξήσει τις επισκέψεις σε γιατρούς από τουρίστες και έχουν υποχρεώσει τους Τουρ Οπερεϊτορς να δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν φακούς!
Σίγουρα παθογένειες ετών, αλλά πολύ πιο έντονο το φαινόμενο εφέτος γιατί τα συνεργία καθαριότητος δεν έχουν ακόμη περάσει από όλους τους δρόμους, που έχουν ακόμη από τον χειμώνα φερτά υλικά από βροχές.
•    Κυκλοφοριακό, ακόμη μια παθογένεια ετών αλλά και εδώ δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια. Η αστυνομία  ανεπαρκής και μόνο στα κεντρικά σημεία να μοιράζει προσθήματα. Ενώ στο Βάλτο δεν μπορεί να κατέβει λεωφορείο!
•    Υγεία, ακούμε  ότι θα αναχωρήσει ένας από τους ιατρούς πράγμα που θα προκαλέσει δυσλειτουργεί και υποβάθμιση  του κέντρου υγείας. Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό και πρωτεύον είναι το θέμα της υγείας στην απόφαση των ΤΟ για το άνοιγμα ενός καινούργιου προορισμού ή για την συνέχιση ενός είδη υπάρχοντος.
Με τιμή
Το Προεδρείο του συλλόγου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Παρακαλούμε το προεδρείο του συλλόγου , χωρίς παρεξήγηση, όταν θελήσει να ξαναγράψει κάτι καλό θα είναι να ζητήσει την βοήθεια ενός εγγράμματου ,που να μπορεί να συντάξει ένα κείμενο, με σωστές προτάσεις και λέξεις.
Δεν αρκεί να βάλεις ένα κείμενο στο word πρέπει να ξέρεις και μερικά πράγματα διότι διαφορετικά δεν έχουμε καλό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από τα παρακάτω:
«..ενόψει των περισσοτέρων αφίξεων που αναμένονται, των μελλών του συλλόγου μας...»
«..που πληγώνουν και υποθάλπουν τόσο την Τουριστική Εικόνα όσο και την ανάπτυξη…»
«..τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς σε αποσύνδεση…»
«..να μοιράζει προσθήματα…»
«..θα προκαλέσει δυσλειτουργεί και υποβάθμιση…»
Μπορεί η πρόθεση να είναι καλή αλλά τα κείμενα μένουν και τα διαβάζουν πολλοί ,δεν είναι η συζήτηση που έγινε στο καφενείο ή στην παρέα.
Επίσης στο καταστατικό του συλλόγου υπάρχει σχετικό άρθρο που ορίζει ποιος ή ποιοι έχουν το δικαίωμα να τον εκπροσωπούν, και
φυσικά βάζουν υπογραφή , με το ονοματεπώνυμο τους και την σφραγίδα του συλλόγου. Αυτό το έγγραφο είναι γνήσιο.
Ο δήμαρχος και όχι μόνο ,πρέπει να τα ακούσει ,αλλά να τα ακούσει με σωστά Ελληνικά για να καταλάβει και τι του λέμε, αφού διαφορετικά δεν θα τα πάρει στα σοβαρά και απλά θα χαμογελάσει, όπως άλλωστε το συνηθίζει.-

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε συμπολίτη
Σε ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σου, τις δεχόμαστε ευχαρίστως και ζητούμε συγγνώμη για τα όποια ορθογραφικά λάθη τα οποία ίσως να μην είναι όλα δικά μας , είναι κάποια και του χειριστή του BlogSpot, όπως και να έχει όμως ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες συμπολίτες μας.
Σας υποσχόμαστε δε ότι την επομένη φορά θα ζητήσουμε την βοήθεια ενός εγγράμματου που να μπορεί να συντάξει ένα κείμενο με σωστές προτάσεις.
Βεβαίως και στο καταστατικό μας υπάρχει σχετικό άρθρο που να αναφέρει ποιος έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί το σύλλογο μας, ώστε το έγγραφο να είναι γνήσιο.
Για αυτό το λόγο σου στέλνω παρακάτω όλο το κείμενο όπως το στείλαμε σε όλα τα blogs με την υπογραφή του προέδρου την οποία όμως ενδεχόμενος για λόγους οικονομίας χώρου ο χειριστής του blog νε μην την αναφέρει.
Πέρα ώμος από τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και γραμματικής δεν αναφέρεις τίποτα για όσα περιέχει το κείμενο.
Πια είναι αγαπητέ ανώνυμε συμπολίτη μας η γνώμη σου για όσα εμείς αγωνιζόμαστε?????
Περιμένω την απάντηση σου
Αυτή τη φορά βαλε και το όνομα σου για να μην είσαι πια ανώνυμος
Χωρίς παρεξήγηση
Για την Ένωση Ξενοδόχων Πάργας
Ο πρόεδρος
Χρήστος Γκογκοζώτος

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ
ΕΔΡΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΤΗ ΒΑΛΤΟΣ
ΤΚ 48060 ΒΑΛΤΟΣ ΠΑΡΓΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΓΚΟΖΩΤΟΣ
ΤΗΛ: 6948561165


Προς τον Δήμο Πάργας

Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα της Πάργας και την κραυγή αγωνίας για το εγγύς μέλλον ενόψει των περισσοτέρων αφίξεων που αναμένονται, των μελλών του συλλόγου μας.
Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας έτσι όπως τα βλέπουμε και μας τα μεταφέρουν οι επισκέπτες πελάτες μας.
Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθών ο σκοπός μας δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών αλλά η ποιοτική ανάπτυξη της Τουριστικής Δραστηριότητας του Δήμου Πάργας.
Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση και εύρεση λύσεων αυτών των προβλημάτων που πληγώνουν και υποθάλπουν τόσο την Τουριστική Εικόνα όσο και την ανάπτυξη.
• Η καθαριότητα, έχει είδη φέρει τα πρώτα αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες καθώς είναι πρωτόγνωρη για την Πάργα η εικόνα με τους μικρούς κάδους γεμάτους να ξεχειλίζουν και τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς σε αποσύνδεση (στο λιμάνι του Βάλτου) αλλά, ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι για μέρες ασκούπιστοι και ακαθαρσίες από ζώα στην κοινή θέα για ημέρες.
Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.
Στον τομέα αυτό χαιρετίζουμε την απομάκρυνση των κάδων από την παραλία και το σάρωμα με το μηχανοκίνητο των δρόμων, αλλά πρέπει και αυτό να επαναλαμβάνετε πολλές φορές.
• Φωτισμός & οδοποιία ο ελλιπής φωτισμός και οι φθορές σε δρόμους και πλατείες έχουν αυξήσει τις επισκέψεις σε γιατρούς από τουρίστες και έχουν υποχρεώσει τους Τουρ Οπερεϊτορς να δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν φακούς!
Σίγουρα παθογένειες ετών, αλλά πολύ πιο έντονο το φαινόμενο εφέτος γιατί τα συνεργία καθαριότητος δεν έχουν ακόμη περάσει από όλους τους δρόμους, που έχουν ακόμη από τον χειμώνα φερτά υλικά από βροχές.
• Κυκλοφοριακό ακόμη μια παθογένεια ετών αλλά και εδώ δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια. Η αστυνομία ανεπαρκής και μόνο στα κεντρικά σημεία να μοιράζει προσθήματα. Ενώ στο Βάλτο δεν μπορεί να κατέβει λεωφορείο!
• Υγεία, ακούμε ότι θα αναχωρήσει ένας από τους ιατρούς πράγμα που θα προκαλέσει δυσλειτουργεί και υποβάθμιση του κέντρου υγείας. Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό και πρωτεύον είναι το θέμα της υγείας στην απόφαση των ΤΟ για το άνοιγμα ενός καινούργιου προορισμού ή για την συνέχιση ενός είδη υπάρχοντος.


Με τιμή
Ο πρόεδρος

Χρήστος Γκογκοζώτος

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, η σύνταξη της επιστολής σε πείραξε? Δεν βλέπεις τα χάλια της Πάργα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η Πάργα είναι χάλια, πρέπει να στέλνουμε και χάλια επιστολές; Πρέπει να έχουμε ομοιομορφία;
Ωραία άποψη αγαπητέ του σχολίου (7.51 Μ.Μ).
Εσύ δηλαδή διάβασες τα τούβλα που πέταξαν στην παραπάνω ανοικτή επιστολή και δεν ενοχλήθηκες ;
Καλά έκανε όποιος έγραψε το σχόλιο διότι είναι εντελώς Απαράδεκτη για ανοικτή επιστολή.