Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με πλοίο θα έφευγαν για Ιταλία από παραλία της Πάργας.

   Ταχύπλοο που χρησιμοποιούσαν διακινητές μεταναστών εντόπισε στον Βάλτο το Λιμεναρχείο Πρέβεζας – Άφαντοι 38 μετανάστες. Ένα ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιούσαν διακινητές παράνομων μεταναστών εντόπισε την Τρίτη το πρωί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Συγκεκριμένα άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν νωρίς το πρωί ένα ταχύπλοο σκάφος προσαραγμένο σε τμήμα της παραλίας του Βράχου Πρέβεζας. Λίγα λεπτά μετά εντόπισαν τρεις παράνομους μετανάστες υπήκοους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οι οποίοι έκαναν γνωστό προς τους λιμενικούς πως είχαν επιβιβαστεί, από παραλία της Πάργας, με άλλους 38 μετανάστες στο συγκεκριμένο ταχύπλοο το βράδυ της Τρίτης με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.
Χειριστές του σκάφους ήταν όπως αποκάλυψαν οι τρεις Σύριοι δύο υπήκοοι Λιβάνου, αλλά κατά τον απόπλου το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και οι δύο διακινητές το εγκατέλειψαν μαζί με τους επιβαίνοντες στην παραλία Βράχου.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό οι λιμενικοί με τη βοήθεια της αστυνομίας ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 38 παράνομων μεταναστών, ενώ οι τρεις Σύριοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Επίσης, σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σημειώνεται πως το ταχύπλοο σκάφος με την συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  parganews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: