Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πάργα και Αγιά, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πάργα και Αγιά «μονοπώλησαν» τη συζήτηση
στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Πάργας, αλλά και των περιοχών της Θεσπρωτίας για τον ελληνοϊταλικό αγωγό, φαίνεται πως εισακούστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση.

Εκεί λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Η Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της Προέδρου για αναβολή συζήτησης του θέματος εντός των προθεσμιών, που αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «IGI POSEIDON A.E.» .
Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση Κορίλια της Τ.Κ. Αγιάς στο Δήμο Πάργας Π. Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Πάργας.
Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου/δραστηριότητας:« Αιολικός Σταθμός ισχύος 34,4 MW, στις θέσεις «ΚΟΥΡΤΑ», «ΣΚΛΑΒΙ», «ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ» και «ΚΑΚΟΔΙΑΒΑΤΟ» στα όρια των Δήμων Ζηρού, Αρταίων και Β. Τζουμέρκων, στα όρια των Π. Ενοτήτων Πρεβέζης, Άρτας και Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «RENEX ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΕΕ».

Αναδημοσίευση από τη σελίδα  atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: