Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Με… υπουργικές παρουσίες η ορκωμοσία στην Πάργα.

    Παρουσία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, του υφ. Εργασίας Αντ. Μπέζας και του βουλευτή της Ν.Δ Πρέβεζας Δ. Τσουμάνη
πραγματοποιήθηκε στην Πάργα η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αντ. Νάστα και της νέας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φιλοδοξία της νέας δημοτικής αρχής όπως ανέφερε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, κάτι που όπως είπε μπορεί να γίνει πράξη, ζητώντας παράλληλα και την εποικοδομητική άσκηση κριτικής από την αντιπολίτευση.
Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης έκανε λόγο για προκλήσεις και δυσκολίες που υπάρχουν για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση όμως τόνισε πως και η αυτοδιοίκηση αλλά και ο ελληνικός λαός έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε στιγμές δύσκολες και επώδυνες.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφ. Εργασίας, βουλευτής Θεσπρωτίας Αντ. Μπέζας που τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο τέλος μίας δύσκολης προσπάθειας για να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη κρίση που έχει πλήξει τη χώρα.

«Οι ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτούς αναδείχθηκαν σε κεντρικό πρωταγωνιστή συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια με περικοπές που αγγίζουν το 60% της κρατικής χρηματοδότησής τους. Είναι όμως απαραίτητο η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί και να συνεχίσουμε τις αλλαγές «εν κινήσει». «Εν κινήσει» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι την ίδια ώρα που αναμετριόμαστε με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ίδια ώρα οφείλουμε να θεμελιώνουμε το «Δήμο του Μέλλοντος».
Ένα Δήμο που θα εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους εξορθολογισμού των δαπανών του, που θα χρησιμοποιεί ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συμπλήρωση της κρατικής χρηματοδότησης, που θα έχει κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη αυτών που πλήττονται περισσότερο από τη κρίση και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, που θα λειτουργεί χωρίς διαχωρισμούς, που θα εφαρμόζει στην πράξη την αρχή της επικουρικότητας μεταφέροντας με διαφάνεια τις αποφάσεις κοντά στους πολίτες, που θα εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές τοπικής ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   epirusonline.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: