Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Πάργα, έκλεισε η χωματερή και έγινε η ίδια χωματερή.

Δυο εβδομάδες είναι εκεί.
Αδράνεια δημάρχων, στο θέμα των σκουπιδιών, 
σε παραλιακούς δήμους...

     Για αδράνεια των δημάρχων στους παραλιακούς δήμους, στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, αναφορικά με τη συνεργασία της περιφέρειας με τους τουριστικούς δήμους της Ηπείρου, την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε. 
Στη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους της Ηπείρου για την ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής, αναφέρθηκε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, με αφορμή συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσενο. Τη συνάντηση απασχόλησε η συνεργασία των δύο φορέων για την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής Πέρδικας (μέχρι την παραλία στο Καραβοστάσι).
Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθεια για την βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη δράσεων, που θα συνδράμουν την τουριστική κίνηση όλης της Ηπείρου.

"Σε συνεργασία με τους Δημάρχους προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη συντήρηση του παραλιακού δρόμου, τον καθαρισμό του από φυτά, την τοποθέτηση στηθαίων και ασφαλτικών όπου απαιτείται. Πιστεύω ότι αν θέλουμε να έχουμε υψηλό τουρισμό και ποιότητα στα παράλια, πρέπει να τελειώσουμε άμεσα με τους βιολογικούς καθαρισμούς και τις αποχετεύσεις. Μέχρι στιγμής παρατηρείται καλή κίνηση στα παράλια της Ηπείρου. Αρκετοί είναι οι επισκέπτες από βαλκανικές χώρες και μάλιστα με καλές προοπτικές. Είναι καλύτερη η κατάσταση από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο εσωτερικός τουρισμός όμως έχει πρόβλημα. Ειδικά στα ορεινά δεν κινείται σχεδόν τίποτα. Και για αυτό οι πρωτοβουλίες για αγώνες ορεινών διαδρομών, είναι οι μόνες που έχουν φέρει κόσμο μέχρι στιγμής στα ορεινά".
Τέλος, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους Δημάρχους, ειδικά στα παράλια της Ηπείρου, να μεριμνούν για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.
"Κάποιοι δήμαρχοι βλέπω ότι έχουν αδρανήσει στο θέμα των σκουπιδιών και των υποχρεώσεών τους στα παράλια. Μπορεί να τελειώνει η θητεία τους, όμως έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν και να μην δυσφημούν τον τόπο", υπογράμμισε.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tomistinenimerosi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: