Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πάργα: Το στολίδι της Ηπείρου.

    Η Πάργα αποτελεί το στολίδι της Ηπείρου και του Ιονίου καθώς οι ομορφιές της και οι συνδυασμοί της είναι μοναδικοί! Ποια άλλη κωμόπολη θα μπορούσε να συνδυάζει τόσο αρμονικά την επτανησιακή αρχιτεκτονική και το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα στα ανηφορικά πλακόστρωτα σοκάκια της, καθώς και το μαγευτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας;
Η Νησιώτισσα της Στεριάς βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης , είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και σε κάνει να την αγαπήσει από την πρώτη κιόλας ματιά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί έναν ειδυλλιακό καλοκαιρινό προορισμό, για όλες τις ηλικίες. Το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει το βλέμμα του κάθε επισκέπτη είναι το Κάστρο , το οποίο είναι πάνω σ έναν καταπράσινο λόφο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Η πρόσβαση στο κάστρο είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να το επισπευτείτε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η θέα από το κάστρο είναι μαγευτική. διάσπαρτοι βράχοι , μεγάλες αμμουδιές και κατάφυτα νησάκια , απ τα οποία ξεχωρίζει αυτό της Παναγιάς. Το νησάκι αυτό έχει μέσα ένα ομώνυμο εκκλησάκι το οποίο περιβάλλεται από πανύψηλα πεύκα. Η πρόσβαση εκεί γίνεται μόνο με καΐκι. Θα είναι μεγάλη παράληψη κάθε επισκέπτη αν δεν επισκεφθεί τον Ποταμό Αχέροντα. Από την μυθολογία ο ποταμός αυτός έχει ταυτιστεί με τον θάνατο, καθώς οι πηγές του αποτελούσαν την είσοδο στον Άδη. Η πεδιάδα του Αχέροντα, ήταν ο τόπος όπου κατοικούσαν οι ψυχές των νεκρών και δίπλα στη λίμνη Αχερουσία, δημιουργήθηκε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, όπου γινόταν η επικοινωνία με τις ψυχές των νεκρών. Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος και αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Η παλαιότερη αναφορά του νεκρομαντείου του Αχέροντα γίνεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια, όταν η Κίρκη συμβουλεύει τον Οδυσσέα να συναντήσει στον Κάτω Κόσμο τον τυφλό μάντη Τειρεσία και να πάρει χρησμό για την επιστροφή στην πατρίδα του , και αμέσως παρακάτω δίνει τη συναρπαστική περιγραφή της καθόδου του Οδυσσέα, ενός θνητού, στον Άδη.
 Οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι, η ατελείωτη φυσική ομορφιά αλλά και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου κολακεύουν τους επισκέπτες. Έχει αρκετές παραλίες και κόλπους οι οποίοι προσεγγίζονται οδικώς αλλά και με καΐκια.

Η διαμονή στην Πάργα… μια προσιτή πολυτέλεια! Ο πλουραλισμός των ξενοδοχείων σε προσιτές τιμές και με όλες τις ανέσεις καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Περπατώντας μέσα στα καλντερίμια της Πάργας μας ανοίγει η όρεξη… Μεθυστικές μυρωδιές από τα παραδοσιακά ταβερνάκια οδηγούν τα βήματα των επισκεπτών να απολαύουν ένα υπέροχο καλομαγειρεμένο πιάτο.
Ένα ακόμη δυνατό σημείο της Πάργας είναι η διασκέδασή της. Η νύχτες είναι γεμάτες με events για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Μοναδικά δροσιστικά κοκτέιλ και ψαγμένες μουσικές επιλογές απογειώνουν τις νύχτες .
Η πριγκίπισσα της Ηπείρου , με τα νησιώτικα χρώματα, τις ξεχωριστές ομορφιές , αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους της , διατηρεί τα σκήπτρα στις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   neotera.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: