Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δ. Πάργας: Ημερίδα αντιμετώπισης κρουσμάτων από καταρροϊκό πυρετό.

    Σε απόλυτη ετοιμότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρουσμάτων από καταρροϊκό πυρετό, που έπληξε το ζωικό κεφάλαιο του Δ. Πάργας, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι και οι υπηρεσίες του δήμου, κατόπιν της σχετικής ημερίδας που έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πάργας.                                             
 Κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων κτηνοτρόφων και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτου Ιωάννου, αλλά και του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα, συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, δεδομένου ότι όσα πρόβατα προσβάλλονται δε μπορούν να αποθεραπευθούν. Συστήθηκε στους κτηνοτρόφους ο προσεκτικός ψεκασμός των ζώων με εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα, αλλά και η τακτική απολύμανση των χώρων σταβλισμού, προκειμένου να μην επεκταθεί πιθανή εμφάνιση της νόσου σε κάποιο κοπάδι. Βάρος ωστόσο, δόθηκε και στην υγειονομική ταφή των νεκρών ζώων δεδομένου ότι στο νομό έχει προσβληθεί το 90% των κοπαδιών με τη θνησιμότητα να αγγίζει το 10% των νοσούντων ζώων.
Κατόπιν διαλόγου που είχαν με το διευθυντή της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γιάννη Αυγέρη και τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Παπουτσή, οι κτηνοτρόφοι πείστηκαν για την αναγκαιότητα της ταφής των  ζώων προκειμένου να μην καταστούν εστίες περαιτέρω μολύνσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου χαιρέτησε την εκδήλωση, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου ,κ. Αλέκου Καχριμάνη, που απουσίαζε στο εξωτερικό και απευθύνθηκε στους κτηνοτρόφους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η περιφέρεια στέκεται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν και μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές και λύσεις στην αρμόδια Διεύθυνση. Ο Δήμαρχος Πάργας, κ. Αντώνης Νάστας, από την πλευρά του δεσμεύτηκε να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους με όσα μέσα διαθέτει, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα ταφής των νεκρών ζώων ώστε να περιοριστεί η ρύπανση του περιβάλλοντος ,των ποταμών και των ρεμάτων .Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος  Πάργας κ. Ιωσήφ Σίσκας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σμπόνιας Νικόλαος, καθώς  και δημοτικοί σύμβουλοι.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  dimospargas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: