Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Λύματα από το Καρβουνάρι εκτάκτως μεταφέρθηκαν στην Πάργα!

   Τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και στην γύρω περιοχή, δικαιώνουν συνεχώς εκείνους που μιλούν για «περιβαλλοντική βόμβα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων ο βιολογικός καθαρισμός στο Καρβουνάρι κινδύνευσε να υπερχειλίσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρακείμενο ρέμα, παρά τις προσπάθειες άντλησης των λυμάτων με βυτία και τη μεταφορά τους στο βιολογικό καθαρισμό της Πάργας.

Στο μεταξύ, η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη, ανάφερε στην εφημερίδα «Ελευθερία» πως σε σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρθηκε πως υπάρχει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω των καιρικών φαινομένων, τα υγρά απόβλητα του ΧΥΤΑ να κατευθυνθούν προς το ρέμα. «Κανείς βέβαια δεν είπε ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο, αλλά ακόμη και αυτή η πιθανότητα δε μπορεί να αφήσει αδιάφορο το Δήμο Σουλίου. Τώρα οι βροχοπτώσεις έχουν λιγοστέψει, αλλά τι θα γίνει σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη;», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπραϊμη.

Η ανησυχία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη στους κατοίκους του Καρβουναρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, μετά τις καταγγελίες των κατοίκων ερεύνησαν και διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει: παραλαβή ημιτελούς-προβληματικού έργου, παραλαβή, χωρίς έλεγχο λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας, διαρροή στραγγισμάτων εκτός ΧΥΤΑ, μεταφορά απορριμμάτων εκτός ΧΥΤΑ, μη καθημερινή επικάλυψη των απορριμμάτων, ελλιπής στελέχωση και ελλιπής τήρηση βιβλίων!

Μην ξεχνάμε πως στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, μεταφέρονται και τα σκουπίδια της Πρέβεζας, αλλά και πολλών άλλων περιοχών.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   firmani.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: