Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πληρώνει ο Δήμος Πάργας τις «συμφωνίες στα λόγια».

   Στα τέλη Σεπτεμβρίου, έφτασε στα γραφεία του Δήμου Πάργας, απόφαση του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας, με την οποία καταδικάζεται ο Δήμος να καταβάλει σε ιδιώτη, το ποσό των 14.600 ευρώ, με προσωρινά εκτελεστό ποσό 6.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία αρκετά συχνή περίπτωση στο Δήμο Πάργας, από παλαιότερα έργα, τα οποία είχαν συμφωνηθεί στα λόγια, εκτελέστηκαν, και οι ιδιώτες προσέφυγαν στα δικαστήρια για να τα πληρωθούν.
Στην παραπάνω περίπτωση, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία είναι ο ίδιος Πρόεδρος, το δικαστήριο δέχεται ότι οι προφορικές συμβάσεις που συνάφθηκαν με τον ανωτέρω ιδιώτη είναι άκυρες, πλην όμως, ο Δήμος ωφελήθηκε κατά το ανωτέρω ποσό, αφού τα έργα εκτελέσθηκαν και παραδόθηκαν.
Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του «ψάχθηκαν» στο αρχείο του Δήμου Πάργας, ωστόσο δεν βρέθηκαν κάποια έγγραφα που να στοιχειοθετούν ανατροπή, σε περίπτωση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση.
Γι' αυτό και ο Δήμος Πάργας θα αναγκαστεί να καταβάλει τα χρήματα ή ένα μέρος τους και δε θα προσφύγει στα δικαστήρια.
Είναι αυτό που λέμε ότι οι «συμφωνίες στα λόγια» πληρώνονται...
Π.Τ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   atpreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: