Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μία επένδυση στο Βάλτο ξεσηκώνει την Πάργα.

   Την αντίδραση φορέων αλλά και κατοίκων της Πάργας συναντά μια νέα επένδυση που σχεδιάζεται στο Βάλτο και η οποία πέρα από ξενοδοχειακή μονάδα, περιλαμβάνει μαρίνα αλλά και άλλες παρεμβάσεις στην πλέον πολυσύχναστη παραλία της Ηπείρου. Η επένδυση, για την οποία η τοπική κοινωνία δεν έλαβε ποτέ γνώση, εντάχθηκε με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου στον Αναπτυξιακό Νόμο... Όσο όμως το κουβάρι ξετυλίγεται τόσο αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία που γεννούν ερωτήματα και προκαλούν προβληματισμό. Άλλωστε η συγκεκριμένη επένδυση δεν συνάδει με το μοντέλο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που προωθείται στην Ήπειρο, όπως δεν συνάδει και με τη φυσιογνωμία της περιοχής. Πέραν αυτό, εγείρονται ζητήματα που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό, καθώς υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέρος της επένδυσης εκτείνεται σε εκτάσεις που κατέχει το δημόσιο, όπως και στον αιγιαλό.
Σταγόνα πάντως που ξεχειλίζει το ποτήρι και αναμένεται να φέρει στο εξής, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τη συγκεκριμένη επένδυση, είναι η διαδικασία νομιμοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου, την οποία ξεκίνησε η εταιρία που σχεδιάζει την επένδυση. Το συγκεκριμένο αλιευτικό καταφύγιο κατασκευάστηκε από τη Νομαρχία Πρέβεζας και ήδη ανάλογη διαδικασία νομιμοποίησης για όλα τα αλιευτικά καταφύγια έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Ενότητα. Προ ημερών στις υπηρεσίες του Δήμου Πάργας και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας έφτασε έγγραφο από το Υπουργείο Τουρισμού το οποίο ζητά στοιχεία για το ιδιοκτησιακό αλλά και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την επένδυση. Με αφορμή το έγγραφο αυτό, έγινε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Πάργας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, της Κτηματικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων. Από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ήδη έχουν αποσταλεί όλα τα στοιχεία ενώ το ίδιο γίνεται και από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τις ιδιοκτησίες, τις εκτάσεις του δημοσίου και τον αιγιαλό. Σημειώνεται ότι η ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο, δεν προϋποθέτει αδειοδοτήσεις. Αυτό θα γίνει σε επόμενο χρόνο αλλά είναι σίγουρο ότι μέχρι τότε θα έχουν τοποθετηθεί δημόσια όλοι οι αρμόδιοι φορείς, καθώς η Πάργα είναι ανάστατη τους τελευταίους μήνες ειδικά από τη μαρίνα που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην παραλία του Βάλτου.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  epiruspost.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: