Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ιωάννα Δεσύλλα, από την Πάργα. Πρωταθλήτρια και στο μόντελινγκ, παράλληλα με το ταπί του τάε κβον ντο.

Από Ανδρέας Αλεξίου στις 31 Οκτωβρίου 2014
     Ασχολείται μόλις τρεις μήνες με τον χώρο της μόδας και ήδη έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ενώ σε πρόσφατο διαγωνισμό στην Ισπανία αναδείχτηκε το πιο υποσχόμενο πρόσωπο του μόντελινγκ. Αλλη μία διάκριση για τη 16χρονη Ιωάννα Δεσύλλα, αφού ήδη κατέχει τον τίτλο της δεύτερης καλύτερης αθλήτριας του τάε κβον ντο στην Ευρώπη
Αν και οι αθλήτριες σε ένα τόσο δυναμικό σπορ όπως το τάε κβον ντο δεν φημίζονται για τη θηλυκότητά τους, οι φίνες αέρινες κινήσεις της 16χρονης Ιωάννας Δεσύλλα με την ψηλόλιγνη κορμοστασιά καταρρίπτουν το κλισέ που θέλει τον αθλητισμό και το μόντελινγκ να είναι κόντρα δραστηριότητες. Ενώ ασχολείται εδώ και χρόνια με το τάε κβον ντο, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας στην Ελλάδα και της δεύτερης καλύτερης στην Ευρώπη, το νεαρό κορίτσι ποζάρει με χάρη και φυσικότητα στον φωτογραφικό φακό και γίνεται η ίδια ζωντανό παράδειγμα της φράσης «γεννημένο μοντέλο». «Η θηλυκή υπόσταση δεν είναι ξένη φύση στις αθλήτριες. Ισα-ίσα που πολλές φορές υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο χωρίς υπερβολές. Γι” αυτό και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο να κυκλοφορούν περιποιημένα κορίτσια στα κουλουάρ, στα τερέν και τα ταπί», λέει η Ιωάννα και συμπληρώνει: «Η φιλοσοφία του αθλητισμού, βέβαια, απέχει χιλιόμετρα από αυτήν του μόντελινγκ, αλλά εγώ έχω βρει τη χρυσή τομή ακροβατώντας ανάμεσα στους δύο ρόλους. Οταν έχεις περάσει από τους αθλητικούς χώρους μαθαίνεις να πειθαρχείς και να επιμένεις επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ως μαθήτρια της Α” Λυκείου μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ σχολικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων: «Ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να ανταποκρίνομαι όπως πρέπει στις υποχρεώσεις μου. Ακόμη και στις περιόδους όπου το πρόγραμμα με αναγκάζει να κάνω κάποιες απουσίες για να συμμετάσχω σε αγώνες, δεν παραμελώ ποτέ το διάβασμα και τη μελέτη». Ο ελεύθερος χρόνος για το κορίτσι που τη μία λύνει πολύπλοκες ασκήσεις μαθηματικών και την άλλη φωτογραφίζεται με τα καλλυντικά της Mac ή προπονείται στο ταπί είναι ανύπαρκτος. Η ίδια όμως φαίνεται απόλυτα συνειδητοποιημένη και αφοσιωμένη στους στόχους της, γνωρίζοντας ήδη καλά ότι χωρίς προσπάθεια και σκληρή δουλειά ποτέ κανείς δεν καταφέρνει τίποτα. «Ζω όπως αρμόζει σε μια αθλήτρια η οποία ακολουθεί τους αυστηρούς κανόνες του πρωταθλητισμού. Προσέχω ιδιαίτερα τη διατροφή μου και ξενυχτώ σπάνια. Οι στόχοι μου είναι η προτεραιότητά μου», παραδέχεται.
Catwalk και Γυμναστική Ακαδημία
Οταν τελειώσει το σχολείο, η Ιωάννα σκοπεύει να φοιτήσει στη Γυμναστική Ακαδημία, στην οποία λόγω των αθλητικών επιδόσεών της έχει ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή της. Αν και επαγγελματικά προσανατολίζεται στον χώρο του αθλητισμού, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το μόντελινγκ, όπου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς πρωταγωνιστώντας ακόμη και σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας. Στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκε τυχαία όταν ένας συναθλητής της τής πρότεινε να πάει στο πρακτορείο VN Models και τελικά εκείνη, αν και διστακτική στην αρχή, αποφάσισε να το δοκιμάσει.
Η συνέχεια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού μόλις σε τρεις μήνες η Ιωάννα Δεσύλλα κέρδισε και τον τίτλο του πιο υποσχόμενου νέου προσώπου στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία και αφορούσε την ανάδειξη της επόμενης γενιάς πρωταγωνιστικών μοντέλων. Η 16χρονη μελαχρινή καλλονή επέστρεψε από την Ιβηρική χερσόνησο φορώντας την κορδέλα του «Fresh Face 2014».
Ο τίτλος τής τόνωσε το ηθικό και της έδωσε ένα ακόμα κίνητρο να δουλέψει με επαγγελματισμό ως μοντέλο, όπως ακριβώς αφοσιώνεται και στον αθλητισμό έχοντας ήδη διακριθεί σε δεκάδες πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της 16χρονης μαθήτριας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας για τους οποίους θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  doureiostypos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: