Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή της Πάργας στον αγώνας ορεινού τρεξίματος Νικιάνας Λευκάδας.

  Αρκετοί ήταν οι αθλητές από την Πάργα που συμμετείχαν στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Νικιάνας στη Λευκάδα. Η συμμέτοχες αφορούσαν και τις δυο διαδρομές 22 και 5 χιλιόμετρα και είχαμε αρκετές επιτυχίες. Συγχαρητήρια σε όλους τους αγωνιζόμενους να είναι  πάντα γεροί και μας κάνουν περήφανους και σε άλλους αγώνες.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας 
ορεινού τρεξίματος Νικιάνας.
    Μαγεύτηκαν από την ομορφιά του τοπίου οι 164 δρομείς!
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο αγώνας ορεινού τρεξίματος “1st Trail Running” που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Λευκάδας “Φίλανδρος”. Ο αγώνας αποτελούνταν από δυο διαδρομές, αυτή των 22 χιλιομέτρων και την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.
Ο αγώνας διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Νικιάνας και ιδιαίτερα στο βουνό των Σκάρων, όπου υπάρχει ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση. Σκοπός του αγώνα ήταν η ευρύτερη ανάδειξη του σπάνιου αυτού δρυοδάσους και η προστασία του από διάφορες παράνομες χρήσεις και παρεμβάσεις καθώς και η αφύπνιση της πολιτείας για την προστασία του.

Συνολικά και στις δύο διαδρομές έλαβαν μέρος 164 δρομείς εκ των οποίων οι 83 έτρεξαν την διαδρομή των 22 χλμ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δρομείς, εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά της περιοχής και απόλαυσαν τον αγώνα παρόλο το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας του.  Ξεκινώντας από το λιμάνι της Νικιάνας οι αθλητές ανέβηκαν το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού των Σκάρων, που υπάρχει το ομώνυμο δρυοδάσος ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, πέρασαν μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και έξω από ιστορικά μοναστήρια όπως αυτό του Άγιου Γεώργιου των Σκάρων και το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς στην περιοχή των Πλατυστόμων. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δε οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την θέα προς τα πριγκηπονήσια, Μεγανήσι, Σκορπιό, Μαδουρή, Χελώνη, Σπάρτη κλπ και τον κόλπο του Βλυχού, ενώ από άλλο σημείο μπορούσαν να διακρίνουν τα χωριά της Νικιάνας, της Λυγιάς, την πόλη της Λευκάδας, τα βουνά της Αιτ/νιας αλλά ακόμα και την γειτονική Πρέβεζα!


Μετά την απονομή των μεταλλίων στους νικητές κάθε κατηγορίας, ακολούθησε μπουφές με τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.

Οι νικητές ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι:

Γενική Κατάταξη Ανδρών
1. Θανάσης Κουρής (2:09:46)
2. Πέτρος Τυρολόγος  (2:09:47)
3. Δημήτρης Ελευθερίου (2:16:40)

Γενική Κατάταξη Γυναικών
1. Νικολέτα Γιατράκου (3:02:46)
2. Σοφία Καλογήρου (3:03:09)
3. Μαρία Μπουσγούνη (3:59:42)

Κατηγορία 18-44
1. Ηρακλής Μωϋσίδης (2:18:08)
2. Alexandar Domazetovic (2:19:21)
3. Adam Leszko (2:22:44)

Κατηγορία >45
1. Χρόνης Δρούγιας (2:36:17)
2. Sylvain Gobec (2:39:41)
3. Συμεών Ματσούλης (2:44:29)

Κατηγορία Ανδρών – Διαδρομή 5χλμ
1. Ορφέας Λεοντίδης (19:39)
2. Νίκος Φράγκος (20:06)
3. Αλέξανδρος Δημάκος

Κατηγορία Γυναικών – Διαδρομή 5χλμ
1. Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου
2. Αδαμαντία Παπανικολοπούλου
3. Δανάη Σκεύη

Τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και τους χρόνους κάθε αθλητή μπορείτε να τους βρείτε για τα 22 χλμ [εδώ] και για τα 5 χλμ [εδώ].

Ακολουθούν 267 φωτογραφίες του Γιάννη Καββαδά ενώ σύντομα θα αναρτηθούν ακόμα περισσότερες καθώς και το βίντεο του αγώνα.

Πηγή: Αναδημοσίευση, και περισσότερες φωτογραφίες από τη σελίδα mylefkada.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: