Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Περίεργη υπόθεση με κρυμμένη εικόνα σε παρεκκλήσι στην Πάργα.

    Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου σε παρεκκλήσι στην Πάργα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr γυναίκα φέρεται να απέτρεψε μακρυχέρηδες, να αρπάξουν εικόνα από το εκκλησάκι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και μαρτυρίες δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι απλώνουν χέρι σε αντικείμενα ιερών χώρων κατά την επίσκεψή τους στην Πάργα και την ευρύτερη περιοχή.
Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, μπήκε στο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην καρδιά της Πάργας.
Τρία άτομα, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, που ήδη βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της, αποχώρησαν βιαστικά, σύμφωνα με την ίδια.
Η γυναίκα, η οποία επισκέπτεται συχνά τον χώρο, αμέσως διαπίστωσε ότι υπήρχε κενό στην θέση εικόνας, στο τέμπλο της εκκλησίας.
Από έλεγχο που έγινε, η εικόνα βρέθηκε, μέσα στην εκκλησία, κρυμμένη και σκεπασμένη σε άλλο σημείο.

Το pamepreveza.gr επικοινώνησε με τον εφημέριο της ενορίας ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο είχε αναφερθεί και στον ίδιο όταν αυτό συνέβη.
Βέβαια η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο εάν λάβει κανείς υπ όψη και σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο πάτερ, ότι στο εκκλησάκι δεν υπάρχει κάποια εικόνα η οποία να αποτελεί κειμήλιο ή να χρονολογείται πολύ παλιά, ενω η συγκεκριμένη φέρεται να είναι δωρεά πιστού.
Όπως μας ανάφερε, κατά καιρούς γίνεται αποδέκτης αναφορών διάφορων περιστατικών, στα οποία… πρωταγωνιστούν «πιστοί» αλλά και απλοί επισκέπτες που έχουν μακριά χέρια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει μάλιστα και ένα γεγονός κατά το παρελθόν όπου αφαιρέθηκαν σεμεδάκια(!!!) από εικόνες σε εκκλησία, ενώ πλέον αναγκάζονται οι ιερείς να κλειδώνουν ακόμα και τα βιβλία στα ψαλτήρια.
Φωτό αρχείου

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  pamepreveza.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: