Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων τύπου Ολλανδίας θα συνδέει την Πρέβεζα με την Πάργα.

    Ιδεώδη τόπο για τη μετακίνηση με ποδήλατο οραματίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου να γίνει ολόκληρος ο νομός Πρέβεζας.

Με την έγκριση μελέτης «Δικτύου ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιονία Διαδρομή)», προεκτιμώμενης αμοιβής 310.293,80 ευρώ με ΦΠΑ από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου το όραμα αυτό συγκεκριμενοποιείται και μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίησή του.

Με προδιαγραφές «Ολλανδίας» θα αναπτυχθεί δίκτυο ποδηλατόδρομων σε ολόκληρο το νομό, με θαυμάσιες διαδρομές, όπου οι ποδηλάτες θα μετακινούνται με ασφάλεια και θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας δια ποδηλάτου.

Αρχικά θα κατασκευαστεί μια παραλιακή διαδρομή, (Ιόνια Διαδρομή) η οποία θα συνδέει την Πρέβεζα με την Πάργα, και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε πόλεις και κωμοπόλεις της Π.Ε. Πρέβεζας.


Η δημιουργία αυτού του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της εναλλακτικής μετακίνησης, με ασφάλεια, είτε για καθημερινές μετακινήσεις είτε για μετακινήσεις αναψυχής. Επίσης, ταυτόχρονα, θα ικανοποιήσει μια σημαντική μερίδα επισκεπτών που συνυπολογίζουν στην επιλογή προορισμού διακοπών την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο.

Στόχος είναι να ενταχθεί η Ιόνια Διαδρομή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και έχει αναπτύξει 13 μεγάλης απόστασης ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Το συνολικό μήκος αυτών των διαδρομών είναι πάνω από 60.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 20.000 χλμ είναι σε λειτουργία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Ο νομός μας έχει φυσικές προϋποθέσεις για την χρήση του ποδηλάτου. Με την μελέτη αυτή, μπαίνουν βάσεις για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο ποδηλατικής μετακίνησης με αφετηρία το παραλιακό μέτωπο στο Ιόνιο. Αυτό θα προσφέρει στους ποδηλάτες μια εξαιρετική εμπειρία μετακίνησης με ποδήλατο και έναν εναλλακτικό τρόπο να απολαύσουν τα όμορφα τοπία μας.

Η κατασκευή ποδηλατοδρόμων θα προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο, αλλά θα δώσει και επιπλέον ώθηση στον τουρισμό, γιατί υπάρχει στο εξωτερικό μια σημαντική μερίδα επισκεπτών που κάνουν ποδηλατικό τουρισμό, ή επιθυμούν στους τόπους που επιλέγουν, να υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο.

Επιπλέον, το να μετατρέψουμε το νομό μας σε έναν ιδανικό τόπο για τη μετακίνηση με ποδήλατο, είναι ένα δείγμα πολιτισμού, έμπρακτης μέριμνας για το περιβάλλον και συνθηκών καθημερινότητας σε ανθρώπινη κλίμακα.»

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες  aetostz,   parganews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: