Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Οι εξελίξεις για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης στη χερσαία ζώνη Πάργας.

   Ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου και  αντιπρόεδρος Λιμενικού ταμείου Πάργας, Τάσος Παπανικολάου μίλησε στον Prisma 95,1 και στην εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη «Υπάρχει θέμα» αναφορικά με την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης των σκιάστρων επί της χερσαίας ζώνης. Η μη εκτέλεση της αποφασής του ΣΕ εμπίπτει (συμφώνα με το έγγραφο που απέστειλε η κτηματική υπηρεσία Δημοσίου) στη διαδικασία νομιμοποίησης που είναι σε εκκρεμότητα. Το Λιμενικό ταμείο θέλοντάς να πάρει νόμιμες αποφάσεις ζήτησε τη συμβολή ενός Λιμενολόγου δικηγόρου ώστε να προχωρήσει στις νομιμοποιήσεις των αυθαίρετων.
Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς ( αίτημα των επαγγελματιών για μείωση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς από δυο ημέρες σε μια).
«Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πήραμε την απόφαση να παραμένει όπως έχει η λειτουργία της λαϊκής αγοράς δίνοντάς έμφαση στα αιτήματα των δημοτών κι όχι των επαγγελματιών».
Στη συνέχεια κ. Παπανικολάου κληθείς να τοποθετηθεί για την  τουριστική ανάπτυξη της Πάργας ανέφερε ότι «Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε τουριστικό αγκυροβόλιο όπως και θαλάσσιο πάρκο, δυο θέματα που δεν είναι ώριμα αλλά ερευνώνται και είναι προς συζήτηση», ενώ συγχρόνως έκανε λόγο για την επένδυση στην μαρίνα του Βάλτου «Μια μαρίνα είναι σίγουρα ανάπτυξη, αλλά όπως εξελίχθηκε η παρουσίαση δέσμευσε μεγάλο τμήμα της παραλίας του Βάλτου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες. Σιγουρά, όμως η μαρίνα είναι ένα έργο που λείπει από την Πάργα και πρέπει να επιλεγεί η χωροθέτησή της σε άλλο σημείο».

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   prisma951.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: