Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας, πάμε Τεργέστη (Επίσκεψη Προσκύνημα).

    Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την εκδρομή – προσκύνημα στην Τεργέστη στο πλαίσιο υλοποίησης εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
Οι εκπαιδευτικές εκδρομές γενικά είναι δικαίωμα των μαθητών καθώς αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα στην αγωγή και τη συνολική τους μόρφωση.
Η συγκεκριμένη εκδρομή όμως αποτελεί εκπλήρωση καθήκοντος. Είναι ανάγκη και υποχρέωση κάθε κοινωνίας να αναζητά και να διατηρεί τις ρίζες της, την ιστορία της, τις παραδόσεις της, τον πολιτισμό της.
Η Τεργέστη και η εκεί ακμάζουσα ελληνική κοινότητα προβάλει στους Παργινούς τους προγόνους τους, σηματοδοτεί τα επιτεύγματά τους. Αναδεικνύει το δυναμισμό, την εξωστρέφεια, τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητά τους αλλά ταυτόχρονα και το ήθος, την ανθρωπιά, την αδελφοσύνη, την αγάπη για την πατρίδα τους.
Οι Παργινοί της Τεργέστης, με πρώτο και μεγάλο παράδειγμα τον ευεργέτη Β.Ε. Βασιλά μπορούσαν να επικοινωνούν με ανθρώπους άλλων λαών και συνηθειών, με συνέπεια, σαφήνεια και εντιμότητα να συνεργάζονται μαζί τους και σε εποχές που, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και μίζερη, αυτοί εξακολουθούσαν να πράττουν το σωστό και το δίκαιο, να πορεύονται με ευθύτητα και ευθύνη.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στην Τεργέστη για την παρουσίαση των προγραμμάτων μας εκεί με τη συνεργασία της Ορθόδοξης Ελληνικής Κοινότητας της Τεργέστης, θα συμμετάσχει και το κληροδότημα του ευεργέτη Βασιλά. Εκπρόσωποι του κληροδοτήματος θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση καθώς και η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ρώμης, Εύα Φιλίππου, στην οποία έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Βίλλας του Βασιλά στην Τεργέστη, που θα παρουσιάσει την πρότασή της.
Την επόμενη βδομάδα ο Διευθυντής του σχολείου με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα επισκεφτούν το Δήμο, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Επιμελητήριο ζητώντας και τη δική τους συμμετοχή.
Ευελπιστούμε ότι οι τοπικοί σύλλογοι αλλά και οι συμπολίτες μας θα συμπαρασταθούν υλικά και ηθικά στην προσπάθεια των παιδιών μας που διψούν για μία βαθύτερη, καθαρότερη και ουσιαστικότερη ματιά στον κόσμο, στις αξίες, στις ανάγκες, στην καθημερινότητα. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ανιχνεύσουν το μέλλον τους με την αισθητική και την καλλιέργεια των προγόνων μας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  sch.gr/gymparga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: