Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Από το Αγαθονήσι ως την Πάργα κι από την Κρήτη ως την Καρδίτσα.

Του Βασίλη Τσούνη
   Kαινοτόμες πρωτοβουλίες` προσπάθειες με μεράκι κι όχι αβασάνιστα, οι οποίες έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,ακολούθησε η παρουσίαση των προς βράβευση έργων από τους δημιουργούς τους και στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία του κοινού και η τελική κατάταξη των έργων.
Στην κατηγορία »Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου» το Α΄ βραβείο απέσπασε το έργο » Ίδρυση της Μικροζυθοποίας Σερρών και Βορείου Ελλάδος»,στη Β΄ θέση η επιχείρηση »Παραγωγή ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση»στον Κρόκο Κοζάνης. Το Γ”  βραβείο πήρε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης με τη δράση »Γαστρονομικές περιπλανήσεις κι ο πολιτισμός των γεύσεων».
Στη δεύτερη κατηγορία »Νεανική Επιχειρηματικότητα το πρώτο βραβείο απέσπασε το έργο: »Ανέγερση τριών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στο Μαράθι Δωδεκανήσου, στη δεύτερη θέση το έργο: »Εγκατάσταση νέου γεωργού στις Ελευθερές Καβάλας, ενώ στην τρίτη θέση το έργο:  »Μετατροπή παραδοσιακού κτίσματος σε τουριστική κατοικία στην Κάρπαθο».
Τέλος στην τρίτη κατηγορία »Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο»βραβεύτηκαν τα εξής έργα: »Ίδρυση χώρου γευσιγνωσίας λαδιού στην Πάργα (Α” βραβείο). “Ίδρυση ιππικού κέντρου στην Καρδίτσα (Β” βραβείο) και το έργο Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες στο Αγαθονήσι (Γ” βραβείο).
Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους βραβευθέντες και τόνισε ότι οι καινοτόμες προσπάθειες μπορούν να επιβιώσουν στην εποχή της κρίσης και να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   agrocosmos.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: