Ένα επώνυμο blog που γράφει και αναδημοσιεύει θέματα που αφορούν τον Καποδιστριακό Δήμο Πάργας. Oι αναρτήσεις του δεν αποτελούν υποχρεωτικά και άποψη του διαχειριστή
Για αναρτήσεις και διαφωνίες επώνυμα στη διεύθυνση tessas@freemail.gr

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Wi-Fi επικίνδυνη ακτινοβολία.

Το Wi-Fi «αρρωσταίνει» τα δέντρα δείχνει Πανεπιστημιακή έρευνα

   Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες όσον αφορά την επίδραση που μπορεί να έχουν τα ασύρματα δίκτυα στον άνθρωπο και στα ζώα, κυρίως εξαιτίας της ακτινοβολίας που αυτά εκπέμπουν. Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Wageningen η οποία έγινε για λογαριασμό της πόλης του Alphen aan den Rijn στην Ολλανδία, έδειξε πως από αυτήν ενδέχεται να «ενοχλούνται» όχι μόνο τα προαναφερθέντα όντα αλλά και ενός άλλου είδους ζωή: τα… δέντρα.
   Σύμφωνα με το PC World, την έρευνα ζήτησε η συγκεκριμένη πόλη πέντε χρόνια πριν όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχαν ανεξήγητες «ανωμαλίες» στα δέντρα της περιοχής που δεν μπορούσαν να αποδοθούν σε κάποιον ιό ή σε μια βακτηριδιακή μόλυνση. Όπως διαπιστώθηκε μέσω της έρευνας, η ακτινοβολία από τα Wi-Fi δίκτυα είναι επιβλαβής για τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές διακυμάνσεις στην ανάπτυξη αυτών καθώς και «αιμορραγία» ή ρωγμές στο φλοιό. Επιρρεπή σε αυτό είναι όλα τα φυλλοβόλα δέντρα που υπάρχουν στον δυτικό κόσμο, ενώ επιπρόσθετη έρευνα απέδειξε πως η «αρρώστια» «ενεργεί» σε όλο αυτό το κομμάτι της Γης.
   Όσον αφορά την Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων που βρίσκονται σε αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα προαναφερθέντα συμπτώματα, σε σύγκριση με ένα 10% που εμφάνιζε τα συγκεκριμένα προβλήματα πέντε χρόνια πριν. Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν φαίνεται να επηρεάζονται δέντρα τα οποία βρίσκονται σε πυκνά δασωμένες περιοχές.
   Τα δέντρα που χρησιμοποιήθηκαν για την δοκιμή και που τοποθετήθηκαν κοντά σε μια κεραία ενός Wi-Fi δικτύου παρουσίασαν ενός είδους «λάμψη» στα φύλλα τους, κάτι που προκλήθηκε από την καταστροφή της πάνω και της κάτω επιδερμίδας αυτών. Παράλληλα, μέσω της έρευνας φάνηκε πως τα Wi-Fi δίκτυα μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του καλαμποκιού.
   Φυσικά, πέρα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από την κινητή τηλεφωνία και τα ασύρματα δίκτυα, για την συγκεκριμένη καταστροφή ενδέχεται να ευθύνονται και πολύ μικρά σωματίδια που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα.    Τέλος, οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα επισήμαναν πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα προαναφερθέντα αποτελέσματα και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ακτινοβολίας που προέρχεται από τα ασύρματα δίκτυα στα δέντρα.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα,  myphone,

Δεν υπάρχουν σχόλια: